S   Semenat Oy @ Net
etusivulle klikkaa minua!
yritysinfo klikkaa minua!
nettireferenssit klikkaa minua!
siementuotanto klikkaa minua!
karjalanniemi klikkaa minua!
bits 'n pieces klikkaa minua!
tiedonjyvät klikkaa minua!
palautesivu klikkaa minua!

 

 

 

//karjalanniemi

Karjalanniemen tila on erotettu v. 1882 Räisälänrannan (Engelsnäs) ratsutilasta. Siitä lähtien tila on ollut Teittisten -suvun hallinnassa neljän sukupolven ajan. 

Tila oli suurimmillaan ennen toista maailmansotaa, jolloin sen pinta-ala oli noin 460 ha, mistä peltoa oli reilut 60 ha. Tila oli tuolloin edelläkävijä monessa suhteessa; voimaa ja sähkövirtaa tuotettiin lokomobiilillä ja vuonna 1928 tila hankki oman traktorin, piikkipyöräisen IH Deeringin, kolmantena tilana Joroisissa. Siirtolaisten asuttamisen ja suurten ikäluokkien myötä tilan pinta-ala on pienentynyt kolmasosaan, peltoalan pysyessä suurin piirtein ennallaan. EU-aikana, viimeisimmän sukupolven vaihdoksen jälkeen, peltoalaa on onnistuttu jälleen kasvamaan maanvuokraamisen myötä. 

Tilan päätuotantosuunta oli maidontuotanto ja karjankasvatus aina 1960-luvulle saakka. Tämän jälkeen tila on keskittyi viljantuotantoon, vaikka ajan saatossa on kokeiltu myös lampaiden kasvatusta ja turkistarhausta. 1980-luvun puolessa välissä tila ryhtyi Hankkijan sopimustuottajaksi ja 1987 tila sai oman pakkaamoluvan. Tänä päivänä tila tuottaa ainoastaan siemenviljaa ja  nurmisiemeniä. Harrastusmielessä tilalla kasvatetaan myös tyrnipensaita (tyrniä itsepoimijoille). Tilan pellot on pääasiassa salaojitettu ja peltojen maalaji vaihtelee kivisistä moreenimaista hienon hiedan ja hiesun kautta multa- ja turvemaihin.  

Tilan päärakennus on vuodelta 1891 ja edustaa talonpoikaista nikkarityyliä. Pihapiiristä löytyy muitakin  vanhoja rakennuksia kuten väentupa vuodelta 1843, liiterirakennus sekä vilja-aitta.